Achtergrond

De wijngaard

Line

Domaine Les Damianes

Een prachtige wijngaard

Loop je door de toegangspoorten van Domaine Les Damianes in Sint-Oedenrode, dan begeef je je in een klein paradijs. Een bijzonder stukje Rooi. In deze idyllische omgeving waar rust heerst, zwaluwen overvliegen en allerhande insecten vertoeven, ligt onze prachtige wijngaard. Al drie generaties lang zorgen we dagelijks voor optimale condities en omstandigheden voor onze druiven, zodat de natuur haar werk kan doen. We werken met passie en doen alles op natuurlijk wijze en dat proef je terug in onze Rooise wijnen.

Alles over vroeger

Geschiedenis

Grondlegger van de wijngaard is Fons van Boxmeer. Een gepassioneerd wijnboer, wiens hobby’s en interesses in 1985 samenvloeide tot deze bijzondere Rooise onderneming. De wijngaard Domaines les Damianes dankt zijn naam aan de 'Damianen', ofwel de Paters der Heilige Harten, die verbleven in het klooster op een steenworp afstand van onze wijngaard.

Druivenrassen

De druivensoorten die groeien en bloeien in onze wijngaard doen het uitzonderlijk goed in ons Hollandse klimaat. We werken met drie rassen die we ook combineren in onze wijnen.

Druiven Regent

Deze druif is vroegrijp en doet het juist daardoor in slechte zomers ook goed. Een erg zoete druif met een kruidige smaak, die heel donkere wijnen geeft met aroma's van bosvruchten.

Druiven Riesling

Riesling geeft een fruitig karakter met groen fruit in een koud klimaat en citrus- of steenfruit in een warm klimaat. Dit druivenras leent zich goed voor een mousserende wijn.

Druiven Dornfelder

De Dornfelder druif heeft een intense kersachtige kleur en smaak en doet het goed in koelere gebieden. Het is een fruitige druif met weinig tannines wat de smaak ten goede komt.

Impressie

Locatie

Onze wijngaard ligt aan de Damianenweg in Sint-Oedenrode en is onderdeel van recreatieplan de Vlagheide, het drielandenpunt van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel. Er is veel te beleven in deze contreien, dus trek erop uit en pak de fiets, het is de moeite waard!

Agenda

15 jun In de zomermaanden extra geopend op zaterdag

In de maanden juli, augustus en september zijn we elke zaterdag geopend van 12.00-17.00 uur. U bent van harte welkom zonder afspraak of reservering.

19 sep Open dag Nederlandse wijngaarden 2021

Van 12.00 tot 17.00 uur kan je genieten van een wandeling door de wijngaard. Daarnaast drink je op het terras een heerlijk glas wijn, bier of een bakje koffie.