Onze Rooise wijnen

Line

Onze wijnen

Van Rooise bodem

Bij de Rooise wijnboer doen we alles graag op natuurlijke wijze. Zo snoeien we 3 tot 4 keer per seizoen handmatig en maken we geen gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen. 100 dagen na de bloei zijn de druiven rijp en kunnen ze geoogst worden. De kroon op het werk van een heel seizoen arbeid waar we echt naar uitkijken. De geoogste druiven worden bij wijnboer Jurgen in Cochem met vakmanschap verwerkt tot onze voortreffelijke Rooise wijnen.

Wijn

Rooise witte droog

Deze wijn is gemaakt van 100% Riesling druiven die goed tot hun recht komen op de Rooise wijngaard. Bij onze droge witte wijn ruik je fris fruit. Ook in de smaak vind je veel frisheid en volop groen fruit en een aangenaam zuurtje. Lekker als aperitief, maar ook goed te combineren met visgerechten en gevogelte. Zet deze wijn vooral op tafel tijdens het aspergeseizoen.

Zoet of droog
L 1702
0,75 l
11,5% vol
Wijn

Rooise rooie

Ook onze Rooise rode is gemaakt van de Dornfelder en Regent druiven. Deze rode wijn, met een alcoholpercentage van 12% is wat lichter gekleurd en draagt geuren van bosvruchten, kersen en een vleugje vanille. Een niet al te zware rode wijn en perfect bij lichte vleesgerechten zoals kalfsvlees, kalkoen of een gegrild kippetje.

Zoet of droog
L 1702
0,75 l
11,5% vol
Wijn

Parelende wijn droog

De Riesling druiven met een iets hogere zuurgraad zorgen voor deze heerlijke mousserende witte wijn, die helemaal op traditionele ‘champagne’-wijze wordt gemaakt. Met een verfijnd aroma van appel, abrikoos en citrus is deze parelende wijn krachtig en frisdroog met een klein zoetje op de achtergrond. Heerlijk als feestelijk aperitief, bij verfijnde amuses of gerookte zalm.

Zoet of droog
LB 1807
0,75 l
12% vol

Ben jij ook benieuwd naar onze Rooise wijnen? Kom dan naar onze slijterij,
Deken van Erpstraat 20 in Sint-Oedenrode.

Neem contact op